lauantai 23. elokuuta 2014

beaumaris castle in forty minutes

Seuraava linnavierailu olikin jo samaisen viikonlopun sunnuntaina! Hostäiti halusi päästä asioille johonkin kivaan kaupunkiin, joten hyppäsin mukaan ja otettiin suunnaksi Beaumaris, kaupunki Pohjois-Walesissa Angelseyn saarella. Ensin ajattelin itsekin vähän kierrellä keskustassa, mutta kun sain tietää, että Beaumariksessakin on keskiaikainen linna, niin se oli sitten menoa se...

Tästä kuvasta huomaa aika hyvin, miten paljon matalampi Beaumaris on esim. Caernarfoniin verrattuna...

Ulkoapäin Beaumarisin linna ei ole yhtä vaikuttava kuin Caernarfonin vastaava, mutta linna sisältä ja sisäpihalta (josta ainakin osa on varmaan ennen ollut sisätilaa) löytyy paljon mielenkiintoista tutkittavaa - pitkähköjä käytäviä, pieniä huoneita, kierreportaita, kappeli... Linnan sisäalue oli kiehtovampi ja monimutkaisempi kuin Caernarfonin, mikä voi tosin johtua ihan vaan siitä, että linnan eri osat, esimerkiksi huoneiden seinät ovat säilyneet paremmin.

Beaumarisin linnan on sanottu olevan Britannian linnoista teknisesti täydellisin, ja tässä kuvassa voikin nähdä, miten symmetrinen linna muureineen on.


Beaumarisin linna on myöskin sen samaisen Edward I:n rakennuttama, tosin linnaa ei koskaan saatu valmiiksi. Aivan 1200-luvun lopulla aloitettu rakentaminen keskeytyi lopulta varojen puutteeseen.


Aikaa meillä oli Beaumarisissa vain 50 minuuttia, josta sitten 40 jäi mulla linnan tutkimiseen. Aika tuntui etukäteen hirmu lyhyeltä, mutta hyvin sain sen kuitenkin riittämään! Ehdin nähdä aika lailla kaiken mahdollisen, muurilla olisin mieluusti kävellyt vähän enemmänkin, mutta other than that tuli melkein koko linna käytyä läpi.

Jokunen salakäytävä jäi ehkä huomaamatta... ;)


Ps. Ajattelin, että mustavalkoisuus loisi kuviin kivaa tunnelmaa, mutta aikamoista pikselimössöä tää Blogger sai joistakin totta kai väännettyä... Höh.

2 kommenttia

  1. Sä taidat tosiaan tykätä linnoista :D mustaki ne on jotenkin aika kiinnostavia! Hienoja kuvia oot ottanu :)

    VastaaPoista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉