tiistai 24. kesäkuuta 2014

ely cathedral and surroundings

Perjantaina hostäiti kävi hakemassa viikonloppuvieraamme Elyn rautatieasemalta, joten tuppauduin mukaan (ihan kutsusta kylläkin) päästäkseni kiertelemään kyseistä kaupunkia. Aikaa kaupungin valloittamiseen oli vain tunti, mutta se riitti vallan mainiosti kaupungin katedraalin ja sen ympäristön tutkailuun. Tässäpä siis hieman päivän kuvasaldoa:


Ely Cathedral oli varsin vaikuttava ja maisemaa hallitseva näky - eikä se meinannut millään mahtua kokonaisuudessaan yhteen kuvaan! Katedraalia rakennettiin lähes 300 vuotta, aina 1000-luvulta 1300-luvun lopulle. Hieno se kyllä onkin, kaikkine upeine yksityiskohtineen.

Kävin myös tutkimassa katedraalin sisätiloja, mutta (harmikseni) vain eteishallissa, sisemmälle kirkkoon päästäkseen kun olisi joutunut maksamaan kahdeksan punnan sisäänpääsymaksun. Lasimaalausnäyttelykin (lisämaksusta, ofc) olisi löytynyt.


Katedraalin ympäristön tutkimisen jälkeen ehdin vielä räpsäistä muutaman kuvan kaupungin muusta keskustasta. Ely oli auringonpaisteessa oikein suloinen ja idyllinen kaupunki, jossa olisi kiva käydä uudestaankin. Haluaisin vähintäänkin päästä kävelemään joen varrelle kuvailemaan veneitä... Ehkä ensi kerralla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉