torstai 26. kesäkuuta 2014

kuningattaren kesämökillä

Lauantaina otettiin suunnaksi Sandringham, alue (tai oikeastaan kylä) täällä Norfolkissa, jonka liepeillä kuningatar Elisabeth II:sen kesäasunto sijaitsee.


Sandringham House ei ole mikään ihan perinteinen kesämökki. 1870-luvulla rakennettuun kuningasperheen kesäasuntoon kuuluu vaatimattomat 24 hehtaaria puistoa ja puutarhaa. Lisäksi alueelta löytyy muutama muukin rakennus, kuten Sandringhamin oma kirkko sekä portinvartijan mökki.

Käveltiin ensin "metsäreittiä" (mikä ois hyvä suomennos sanalle woodland walk?) talolle, jossa kierrettiin sisätiloista ne osat, jotka olivat vierailijoille avoinna. Talon sisällä ei saanut kuvata, mutta hienoa kyllä oli! Joka paikassa oli oppaita, jotka esittelivät mm. erilaisia esineitä ja kertoivat niistä sekä niiden historiasta.


Talolta jatkettiin matkaa kahville sekä kahvilan yhteydessä olevaan museoon, jossa oli esillä kokoelma esineitä - niin harvinaisia käsintehtyjä lahjoja valtiovierailuilta kuin kuningattaren omia henkilökohtaisia esineitä. Löytyi sieltä myös vanhan mallisia autojakin (joilla on todennäköisesti kuskattu kuninkaallista, en juuri lukenut esittelyjä), metsästysmuistoja ja jonkin verran taidettakin.


Museolta jatkettiin matkaa kohti aloituspaikkaa, tytöt kun alkoivat olla aika väsyneitä. Kierrettiin tällä kertaa eri reittiä ja poikettiin yhdellä alueeseen kuuluvista järvistä ja nähtiinpä matkan varrella kirkkokin. Itse olisin voinut viettää Sandringhamin tiluksilla vielä aikaa - tutkiskella lähemmin kirkkoa sekä pohjoispuutarhaa joka jäi kokomaan näkemättä, mutta reissulla tuli kyllä nähtyä ihan mukavasti.

Itse Sandringham Housen rajattujen tilusten ulkopuolella pidimme vielä piknikin, leikimme puistossa ja söimme jäätelöä ennen kotiinlähtöä. Supermukava päivä! :)

2 kommenttia

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉