tiistai 29. huhtikuuta 2014

kuukausipäivä

Lauantaina oli huhtikuun 26. päivä, mikä tarkoittaa sitä, että olen nyt virallisesti ollut täällä kuukauden! Toisaalta se tuntuu kovin lyhyeltä ajalta, toisaalta tuntuu siltä, että olisin asustellut täällä jo ikuisuuden. Hyvällä tavalla. :)


Paljon on ehtinyt kuukaudessa tapahtua - niin iloisia kuin surullisiakin juttuja. Tyttöjen kanssa tullaan loistavasti toimeen, vaikka totta kai kiukkupäiviäkin mahtuu mukaan, eikä ihan vähän. Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä ollut se, kun Walesin lomalla perheen yksivuotias - joka ei vielä hirveästi puhu, mutta oppii koko ajan hurjasti ja yrittää jo yhdistellä sanoja lauseiksi! - sanoi ensimmäistä kertaa mun nimen! "Thank you, Pinja."

Mun hostvanhemmat on myös ihan supertyyppejä, tullaan niin hyvin toimeen. En olisi ikinä uskonut, että esimerkiksi hostisä olisi niin hauska ja helposti lähestyttävä, ja että oltaisiin molemmat Tolkien-faneja. Tai että hostäiti tuntuisi niin paljon ystävältä.


Oon myös tehnyt erään päätöksen. Itse asiassa päätin sen jo jonkin aikaa sitten, mutta nyt siitä tavallaan on tullut virallista; keskusteltiin nimittäin asiasta eilen hostäidin kanssa. Aion jäädä tänne niin pitkäksi aikaa, kun mut vain huolitaan. Toisin sanoen siis vähintään vuoden vaihteeseen, todennäköisesti vielä ensi vuoden puolelle joksikin aikaa. Oli hirmuisen ihana kuulla, että musta tykätään niin paljon, että saan jäädä niin pitkäksi aikaa kuin haluan.

Alkuperäinen suunnitelmanihan oli, että jos yliopistopaikka syksyksi napsahtaa, niin elokuussa Oulu kutsuu. Ja vaikka paikka olisi jäänyt saamatta, oli fiilikset välivuodesta vähän epävarmat, kun en tiennyt, kuinka pitkään elokuun jälkeen saisin jäädä. Siitä ei oltu aikaisemmin keskusteltu - ja miksi olisikaan, kun aioin alun perin jäädä vain elokuun loppuun saakka. Helpottaa tietää, että mulle on paikka täällä, kävi hauissa miten kävi. Ja täällä aion pysyäkin, vaikka paikan saisinkin. (Mikä tuntuu hyvin epätodennäköiseltä, koska en jaksa enää tosissani yrittää...)

Tuntuu hyvältä tietää, mitä olen tekemässä syksyllä. Tuntuu hyvältä tietää, että saan jäädä tänne. Tuntuu hyvältä pitää välivuosi. Ainoa, mikä vähän pelottaa, on se, että mitä jos en enää halua tulla takaisin Suomeen. En nyt, enkä vuoden päästä.


Olen niin täynnä kiitollisuutta.

4 kommenttia

  1. Ihana postaus! En yhtään ihmettele, jos tuntuu, ettet ehkä haluakaan heti takas... Miusta ainakin on hyvä tehdä jotain erilaista välissä, niin jaksaa taas opiskella. Ite oon alkanu pohtia kans tota välivuotta, kun pääsykokeisiin luku ei nappaa yhtään, ja tiedän, että kauppatieteisiin ei noin vaan päästä... Haluaisin tehdä jotain muuta tässä välisså ensin. Jos vaikka itsekin lähtisi au pairiksi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Musta tuntuu, että se oli vaan kasa epämääräisiä ajatuksia... :-D Joo, siis ei yhtään huvittais lukea jotain pääsykoekirjoja. Oon puurtanu niin kovasti viimeiset 12 vuotta koulussa, aina yrittänyt tehdä parhaani (mitä ihan varmasti oot säkin, tiedän!), että tuntuu hyvältä pitää vähän taukoa. :)

      Suosittelen - mun elämäni parhaimpia päätöksiä! ;-)

      Poista
  2. Au pairina olo on varmaan upea kokemus! Ja samastun tuohon, että pelottaa haluatko koskaan palatakaan Suomeen. Itse oon tosin näillä näkymin muuttamassa Suomeen vuoden päästä, mutta tarkoituksena ei silti ole jäädä sinne kovin pitkäksi aikaa...

    Kotiuduin just reissusta ja kiva lukea sun reissupostauksia näin jälkikäteen! :D Wales oli kyllä upea, hienoja kuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Aika siistiä tää tosiaan on, varsinkin kun on ihana perhe!

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉