perjantai 25. huhtikuuta 2014

pääsiäisloma, osa 1: easter egg hunt

Nyt niitä reissupostauksia sitten tulemaan! Vietimme siis pääsiäisen aikoihin viikon Walesissa (to - ke). Pääasiallinen syy reissulle oli pääsiäissunnuntaina pidettävät kummipojan ristiäiset, ja kun Walesiin asti kerran niiden takia lähdettiin, niin pidettiin tietysti samalla kunnon loma. :)

Ensimmäinen lomapäivä, torstai, kului oikeastaan puhtaasti matkustaessa. Neljä tuntia tien päällä, minkä lisäksi pysähdyttiin muutamaan otteeseen syömään ja leikkimään. Itse ajomatka kesti noin neljä tuntia, ja määränpäänä oli lomamökki lähellä Oswestrya. Paikka oli aivan Englannin ja Walesin rajoilla, kuitenkin Walesin puolella. Oli hauska ajella rajoja puolelta toiselle, alueen vaihtumisen huomasi heti tie- ja liikennemerkeistä, jotka muuttuivat Walesin puolella heti kaksikielisiksi.


Walesia lähestyessämme maisemakin alkoi muuttua yhä kukkulaisemmaksi. Maisemat ovat Walesissa niin kauniit, etten voi kuin hehkuttaa. Tiesin kyllä, että mäkiä, kumpuja ja kukkuloita riittää, mutten ikinä tiennyt, että ne ovat niin kauniita. Oi.

Meidän loma-asuntomme oli todella suloinen - lisäsiipi vanhassa maalaistalossa. Pihalla oli suurehko lampi, jossa asusteli sorsaemo kolmen poikasensa kanssa, ja pihapiirissä oli kanoja. Maisemat eivät olleet kaikkein parhaimmat (siis verrattuna niihin upeisiin mäkiin jota muualla tuli nähtyä), mutta ihan kivat kuitenkin.


Asetuttuamme taloksi ja nukuttuamme yön yli oli ensimmäisen varsinaisen "seikkailu"päivän aika. Lähdettiin tapaamaan hostien ystäväperhettä lapsille tarkoitetun pääsiäismunajahdin merkeissä. Kivaa siellä kyllä riitti vähän vanhemmillekin, etenkin kun jahti järjestettiin varsin upeassa paikassa, Erddig -nimisen 1700-luvulta peräisin olevan maalaistalon (kartanon) tiluksilla.

Itse rakennus oli aikas kiva, ja sisällä olisi ollut vielä enemmänkin nähtävää, mutta ostimme liput vain tiluksille, jotka eivät nekään ihan vaatimattomat olleet - 500 hehtaaria puistoaluetta ja puutarhaa. Annetaan kuvien puhua puolestaan:


Lasten tehtävänä oli etsiä värikkäitä hattuja ja merkata niiden paikkoja ja värejä karttaan, sekä hankkia leimoja. Saatiin myös hienot tee-se-itse-seikkailijahatut. Reitin lopussa sai tietysti lunastaa pääsiäismunan täydennettyä karttaa vastaan. 

Sää oli ihana; lämmin ja aurinkoinen. Pidettiin piknik kartanon puutarhassa, ja itse vaeltelin siellä täällä räpsimässä kuvia. Nätti paikka tuo Erddig todellakin, en tiedä saako kuvista millaisen kokonaiskuvan.


Paluumatkalla jouduttiin koukkaamaan pidempää reittiä, kun jokin tie oli edessä päin suljettu. Ei kyllä haitannut yhtään, sen verran henkeäsalpaavan kaupunkin läpi nimittäin ajettiin. Kyseessä oli tuossa alimmassa kuvassa kukkulalta katsottuna näkyvä Llangollen (kuulostaa ihan joltain Tolkienin haltiapaikalta), kaunis laaksokaupunki noiden upeiden mäkien katveessa. En voi hehkuttaa tarpeeksi. 

Ihan kiva varmaan herätä joka aamu, katsoa ulos ikkunasta ja nähdä upeat mäet kohoamassa joka puolella kaupungin ympärillä. Muutenkin kaupungin katukuva vaikutti hyvin sympaattiselta. Joo, ei mulla muuta kuin että milloin voin muuttaa? Ei kukaan lähtis mulle kämppikseksi?

2 kommenttia

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉