perjantai 10. lokakuuta 2014

costa blancan auringon alla

Ennen kuin alan tekemään postauksia yksittäistä paikoista ja kaupungeista, ajattelin kertoa lomastamme vähän yleisesti: missä päin Espanjaa olimme, millaisella alueella, millaisella porukalla ja niin edelleen. Kyllä multa juttua - ja kuvia - aina löytyy!

Alun perinhän meidän oli syys-lokakuussa tarkoitus tehdä reissu Skotlantiin. Hostäitini tuttavaperhe kuitenkin omistaa lomamökin Espanjassa, (kyseessä on tosiaan sama talo jossa kaksi viikkoa vietimme) johon oli tullut peruutuksia, ja he mainostivat kyseisiä peruutusviikkoja Facebookissa alennetuin hinnoin joskus kesän alussa. Hostäitini sitten kysyikin minulta, että mitä jos lähdettäisiinkin syksyllä Espanjaan: voisinko ja / tai haluaisinko tulla mukaan. Ihan niin kuin muka aikoisin kieltäytyä... Oon käynyt tätä aikaisemmin Espanjassa kerran, ja taisin olla silloin noin yksivuotias. Suostuin siis melkein riemusta kiljuen mukaan. :-D


Ensimmäisellä viikolla lomaseurue koostui hostäidistä, tytöistä ja minusta sekä hostäidin isästä, siskosta ja tämän miehestä. Toisella viikolla saapui hostisä ja osa seurueesta palasi kotiin, oltiin siis ihan omalla perheellä. Kaikki oon tavannut aikaisemminkin, joten ei tullut mitään akward-tilanteita. :D

Lapset olivat tietysti innoissan isoisän ja tädin ja sedän paikallaolosta, ja oli samalla enemmän aikuisia tyttöjä viihdyttämässä, joten mun ja hostäidin ei tarvinnut olla koko ajan vahtimassa.


Lomamme sijoittui Costa Blancan alueelle, joka on varsin suosittu lomakohde brittituristien keskuudessa. (Oli nimittäin helpompi loytää fish & chipsejä ja full english breakfastejä kuin churroja... Tähän tosin saattoi vaikuttaa myös se, että kesäkuukausien aikana churroja ei kuulemma tehdä, kun on jo niin kuuma.) Costa Blancan suurin kaupunki on Alicante (jonne myös Lontoosta lennettiin), muita kaupunkeja alueella ovat mm. Benidorm, Denia, Altea, Calpe ja Javea / Xabia.

Meidän asunto sijaitsi lähellä Moraira-nimistä pikkukaupunkia, ylhäällä vuorenrinteellä. Näkymät olivat kyllä upeat! Oikeasta kulmasta kun katsoi, niin näkyi pieni kaistale mertakin. Naapurusto oli täynnä muita, samaan tyyliin rakennettuja loma-asuntoja, ja meidän kadunpätkän päässä olevassa jättitalossa asuivat kuulemma koko vuoren (kuka omistaa vuoren!??) omistajat. Ei siis mikään ihan autenttinen espanjalainen asuinalue, mutta hyvä mun mielestä tällaiselle lapsiperhelomalle. Muut talot olivat myös aika tyhjällään näin sesongin ulkopuolella, joten saatiin ainakin nauttia omasta rauhasta.

Parvekemaisemia. Monena iltana saatiin nauttia upeista, kauempana olevista ukkosmyrskyistä!

Joka päivälle keksittiin kyllä tekemistä. Kahden viikon aikana väliin mahtui sopivasti myös ihan vaan sellaisia huolettomia rantapäiviä, ei ollut pakko ehtiä näkemään tai tekemään mitään. Tämän lisäksi lomaan mahtui hyvinkin tekemisen täyteisiä päiviä. Kaksi viikkoa oli aika lailla täydellisen pitkä aika lomailla kahden pienen lapsen kanssa. Alkoi kehittyä sellainen hyvä lomarutiini ja tuntua siltä, että lomalla ollaan oltu jo pidemmän aikaa, ja toisaalta alkoi kaivata vähän kotiin ja kaikkia ihania brittiasioita.


Nyt pitäisi jostain saada tarmonpuuska, jotta jaksaisin alkaa lajittelemaan ja muokkaamaan kaikkia lomalta kertyneitä kuvia. Palataan toivottavasti pian ensimmäisen kunnon lomatarinan kanssa! Mukavaa viikonloppua :)


Vähän on kyllä uima-allasaluetta ikävä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉