keskiviikko 29. lokakuuta 2014

let them eat cake

Taas on arkiviikko puolessa välissä, ja voisin vähän kertoa viikonlopun kuulumisia. Lauantaina koitti vihdoin se kauan ja hartaasti suunniteltu Halloween-teemainen läksiäisjuhlapäivä. Leivottiin koko viikko maanantaista alkaen, vain keskiviikkona pidettiin leipomistauko ja koottiin lahjapussit vieraille. Minä leivoin kakkupohjat päivällä ja iltaisin täytettiin, kuorrutettiin ja koristeltiin ainakin kaksi tuntia. Kaksi kakkua, ja yli kymmenen tuntia työtä - pelkästään torstaina puuhailin kakkujen kanssa yhteensä seitsemän tuntia!

Mutta oli se kyllä sen arvoista, sillä tuli kyllä ulkonäkönsä puolesta näyttävimmät kakut, mitä ikinä oon aikaisemmin väkertänyt. Annetaan kuvien puhua puolestaan:


Noidankattilakakku kätkee sisäänsä suklaakakkupohjan ja suklaatäytteen kolmevuotiaan toiveiden mukaisesti. Kahva tehtiin ujuttamalla rautalankaa lakupötköjen sisälle, ja puut kattilan alla ovat Flakes-nimisen suklaapatukan palasia. Etualalla olevat noidat ovat kakun ainoa osa, joka ei ole syötävää tai itse tehtyä: figuuri tilaustyötä ja jonkinlaista kovaa massaa, joten se säilyy muistona vielä näin juhlien jälkeenkin.

Kurpitsakakun sisällä puolestaan on suklaahipuilla maustettu kuivakakku (ihanan kostea tosin), joka on keskeltä täytetty piñata-tyyliin karkeilla - siitä paikka kakun keskellä. Päätettiin vielä lisätä syksyisyysastetta muotoilemalla sokerimassasta lehtiä, kastanjoita ja pieniä eläimiä kurpitsan ympärille.


Kakkujen lisäksi hostäiti oli tilannut halloweenmaisesti koristeltuja keksejä ja kuppikakkuja, ja lapsille oli ennen jälkiruokaa lämmintä ruokaa sekä aikuisille buffetti. Juhlat menivät oikein mukavasti, kaikilla näytti olevan hauskaa ja lapset saivat riehua vapaasti. Mullakin oli tosi hauskaa, juttelin ihmisten kanssa ja juoksin lasten perässä. :-D

Nyt on sitten läksiäiset pidetty ja muuttoon on enää vajaat kolme viikkoa! Paljon on vielä puuhaa ennen sitä, tavaroiden läpikäymistä ja sen sellaista. Kahdet synttäritkin on tulossa, ensi viikolla hostisän ja sitä seuraavalla mun omat sekä paljon rakkaiden Suomi-ihmisten merkkipäiviä. Tällä viikolla leivotaan siis vielä vähän lisää kakkua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉