tiistai 28. lokakuuta 2014

el castell de guadalest - kaupunki vuorella

Ensimmäisen Espanja-viikon keskiviikkona suunnattiin sisämaahan päin, vuoristoiselle alueelle El Castell de Guadalest -nimiseen pieneen vuoristokaupunkiin, tuttavallisemmin Guadalestiin. Guadalest on todella pieni paikka, ja Wikipedian mukaan siellä asuu (pysyvästi) vain vajaat 200 ihmistä. 

Pienestä koostaan ja populaatiostaan huolimatta Guadalest on kuitenkin varsin suosittu turistikohde. Maisemat ovat tietysti aivan uskomattomat, ja lisäksi alueelta löytyy pieniä putiikkeja (joista suurin osa kuitenkin myy turisteille tarkoitettua krääsää), museoita ja kirkko. Kaupungin varsinaisia turisteja vetäviä nähtävyyksiä ovat alueen keskiaikainen linna ja siihen liittyvät rakennukset, kuten vanha kellotorni ja vankiselli.


Guadalest on tavallaan jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa on uusinta aluetta, johon kuuluvat esimerkiksi pysäköintialue ja aivan vieressä olevat modernimmat ruokapaikat (joissa myös myydään sitä pahimpaa turistikrääsää). Toinen osa on varsinainen kylä, joka aikanaan kasvoi kolmannen alueen, eli korkeammalla sijaitsevan linnoituksen ympärille. Linna-alue tosiaan sijaitsee vähän korkeammalla, ja sieltä onkin huikaisevan upeat maisemat alas Guadalestin laaksoon ja siellä sijaitsevaan turkoosina hohtavalle järvelle.

Vaikka Guadalest on selkeästi turistikohde, on se osattu pitää suhteellisen koskemattomana krääsäkaupoista huolimatta. Todella tunnelmallinen paikka ihanine espanjalaisine kalkkikivitaloineen, ja yksi reissun lempparipaikoista. :)

2 kommenttia

  1. Aivan ihania kuvia! Mä en oo koskaan käynyt Espanjassa, mutta menee kyllä ehdottomasti matkailulistalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Espanja oli kyllä kiva paikka, vaikka itse taidan tykätä Italiasta enemmän :)

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉