tiistai 23. joulukuuta 2014

joy to the world

Enää kaksi yotä jouluun! Täällä Britanniassa joulua tosiaan juhlitaan vasta joulupäivänä, aatto on samanlainen päivä kuin kahdeskymmeneskolmaskin. On tosi kiva päästä näkemään, millainen brittijoulu oikein onkaan. Odotan erityisesti lasten innostuneisuuden näkemistä, sitä joulun riemua pienillä kasvoilla. Tuli muuten tosi hyvä mieli, kun hostäiti sanoi miten hän on iloinen, että vietän joulun heidän kanssaan. On niin ihanaa että täällä välitetään musta. :)


Lauantaina tein täsmäiskun Lontooseen viimeisille jouluostoksille. Lähdin matkaan aikaisin aamulla ja jo kahteentoista mennessä oli Oxford Streetin ja Covent Gardenin pahimmat ruuhkakeskukset kierretty läpi ja lahjat kasassa. Loppupäivän vaeltelinkin ympäri Lontoota. Kävin Museum of Londonissa ja bongasin sieltä taas yhden nallen Paddington-jahtiin (Benedict Cumberbachin suunnitteleman Sherlock-karhun). Kävin myös fiilistelemässä kaksilla eri joulumarkkinoilla ja kävelin pitkin Southbankia ja pysähtelin sen hauskoissa pop up -kaupoissa. Iltapäivän hämärtyessä otin vielä suunnaksi Hyde Parkin ja sen Winter Wonderland -tapahtuman. Ei olisi kannattanut, ruuhka oli jotain aivan sanoinkuvaamatonta. Jouduttiin ensin jonottamaan 10 minuuttia että edes päästiin sisälle puistoon, koska se oli niin täynnä. En siellä ihmismassojen keskellä sitten kovin kauan viihtynytkään, vaan etsin tieni takaisin Eustonin juna-asemalle, jossa istuin omaa junaa odottelemassa.

Lontoossa ollessani halusin samalla etsiä muutamia paikkoja, jotka ovat olleet "to see" -listalla. Covent Gardenista löysin etsimäni, Neal's Yard -nimisen aukion, joka on kuuluisa värikkäistä taloistaan. Näin joskus Pinterestissä kuvan, joten halusin nähdä itsekin. No, nyt on se raksi ruutuun tikattu, vaikkei mikään ihmeellinen kohde ollutkaan.


Sunnuntaina hostäidin sisko perheineen tuli käymään, ja käytiin sunnuntailounaalla paikallisessa pubissa. Eilen taas oli superhauska päivä, lähdettiin koko perhe Birminghamiin saksalaisille joulumarkkinoille, jotka olivat kaupungissa viimeistä päivää. Syötiin lounaaksi porohampurilaisia, katseltiin maisemia maailmanpyörästä ja käytiin jopa luistelemassa markkinoiden yhteydessä olevalla jääradalla. Luistelu oli aikamoisen hassu kokemus, jää lainehti - ei, vaan tulvi - vettä ja luistimet olivat tylsät ja epämukavimmat ikinä. Oli hauska katsella ihmisten menoa, moni siellä räpiköi ihan hädissään. Omilla suomalaisten perusluistelutaidoilla ja parilla "pirutetilla" sai helposti taitavan luistelijan maineen. :-D 

Tänään aion olla ihan vaan kotona, ja tämän postauksen jälkeen alan kuorruttamaan piparitalon osia. Muumitalo on suunnitteilla... Aloitin siis piparkakkutalo-urani vaatimattomasti, totta kai. Huomenna tehdään jotain kivaa ja sitten on itse joulu! Boxing day eli tapaninpäivä vietetään hostäidin siskon luona ja sieltä suunnataan pariksi päiväksi Pohjois-Walesiin. Vuorilla on kuulemma lunta, oi oi! 

Hyvää aatonaattoa sinne lumiseen Suomeen 
Ps. Tammikuussa nähdään, ostin viime viikolla lennot Suomi-lomalle 24.1 - 3.2!

2 kommenttia

  1. Lämpöisin joulutervehdys luoksesi! Teillä taitaa olla siellä fiilikset katossa tänään;) Meillä fiilistellään täällä lahjoja, seikkaillaan leffamaailmoissa ja herkutellaan.. Ihanaa, kun saimme valkean joulun! Tänäänkin kunnolla pakkasta, kymmenisen astetta. Oliver pääsee kohta nuuskuttamaan lunta:)

    Ihanaista joulun aikaa sinulle ja hostperheellesi. Jouluhalit meiltä kaikilta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti! ♥ Kuulostaa ihanalta teidän joulutunnelmat :)

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉