keskiviikko 3. joulukuuta 2014

juokse eteenpäin laske kulkemasi askeleet

Hengissä ollaan! Oon halunnut postata jo monta päivää, mutta tietokoneen netti ei ole toiminut. Eilisiltana muistin vihdoin pyytää hostisää apuun, ja enköhän vaan vahingossa ollut yhtä nappulaa painanut, jonka takia nettiyhteys oli pois päältä. Ois ehkä pitänyt itse tutkia tarkemmin... No jaa, pääasia on, että netti toimii taas ja pääsen kirjoittelemaan vähän kuulumisia.

Elämä täällä Staffordshiren kreivikunnassa sujuu oikein mukavasti. Tämä viikko on ollut meille kaikille ensimmäinen normaali arkiviikko (onko muutosta muka niin vähän aikaa!?), sillä viime viikolla hostvanhemmat olivat vielä kotona, joten ihan normaalilta se ei tuntunut, vaikka omat aikataulut normaalisti kulkivatkin. Ollaan saatu kaikki laatikot purettua ja tavarat ovat omilla uusilla paikoillaan. Mahduttiin tänne loppujen lopuksi ihan hyvin, vaikka jonkin verran tavaraa pitikin myydä sekä viedä säilytykseen.


Viime viikolla pääsin ensimmäistä kertaa käymään meidän lähikaupunkiin, Lichfieldiin. Lichfield on todella hurmaava kaupunki, josta löytyy kauniita viheralueita, upea katedraali, ihania pikkuputiikkeja, kahviloita ja ruokapaikkoja, historiaa (kaupunki on Erasmus - ei Charles - Darwinin sekä kirjailija Samuel Johnsonin kotipaikkakunta) ja mikä tärkeintä, kirjasto! Kävin heti ensimmäisellä visiitillä hankkimassa itselleni kirjastokortin. Ah, tuntuu hyvältä olla taas sivilisaation parissa. :)

Lauantaina kävin myös tutkailemassa Birminghamia. Odotukset eivät olleet hirveän korkealla, ja aika hyvin se niitä vastasikin. Erään tapaamani henkilön sanoin: "Euroopan rumin kaupunki." Birmingham ei tosiaan ole Britannian kaupungeista se kaunein... Muutamia kauniita rakennuksia tuli ydinkeskustassa vastaan, ja alapuolella oleviin kuviin olen tallentanut ne kivoimmat näkemäni osat. Muuten kaupunki vaikuttaa olevan täynnä suht modernia mutta paikoittain varsin kamalaa arkkitehtuuria. Birmingham on kuitenkin erinomainen paikka shoppailuun, sieltä kun löytyvät kaikki tarvittavat kaupat. Lisäksi sieltä menee junia joka suuntaan, mikä on varsin kätevää.

Birminghamissa on tällä hetkellä menossa frankfurtilaiset joulumarkkinat. Olin etukäteen lukenut markkinoista ylistäviä arvioita, mutta omasta mielestäni ne olivat kaikkeen hehkutukseen nähden aika laimeat. Lisäksi markkinat oli ripoteltu ympäri keskustaa, mikä teki liikkumisesta hankalaa, siellä kun olisi ollut tungosta ilmankin.


Eilen tapasin tsekkiläisen Lichfieldissä asuvan au pair -tytön. Käytiin yhdessä kahvilla (maistoin ekaa kertaa chai lattea, ja vaikka en ole mikään kahvin tai teen ystävä, niin yllätyin miten hyvää se oli! Uusi suosikki! Lisäksi on kiva olla muitakin juomavaihtoehtoja sen iänikuisen kaakaon lisäksi.) ja kierreltiin hieman keskustassa, käytiin mm. katsomassa kaupungin hienoa katedraalia sisältä käsin ja palauttamassa parit kirjaston kirjat. Oli tosi mukavaa tavata vihdoin joku tältä alueelta, ja mut kutsuttiinkin alueen au pairien joululounaalle seuraavan viikon lauantaille. Tehdään myös luultavasti jotain yhdessä tämän kyseisen tytön sekä erään suomalaisen au pairin kanssa sunnuntaina. Ihanaa tavata uusia ihmisiä! :)

Eilisiltana askarreltiin tyttöjen kanssa lumihiutaleita, jotka aamulla ennen kouluun lähtöä kiinnitettiin ikkuinoihin. Naapureilla alkaa pikkuhiljaa joulukoristeet lisääntyä, ja meillä varmaankin jouluistetaan talo viikonloppuna. Joulukalenteri meillä toki on (unohdin ostaa oman itselleni mutta ehkä tällä yhteisellä selvitään), sellainen söpö puinen John Lewisiltä ostettu talo, jossa on vetoluukku jokaiselle päivälle.


Tänä iltana mennään hostäidin kanssa katsomaan Michael Bubléta Birminghamiin! Kaikki on tapahtunut niin nopeasti, etten ole oikein pysynyt kärryillä. En ole henkisesti valmistautunut, mutta yritän loppuiltapäivän virittyä moodiin kuuntelemassa Bublén joulualbumia samalla kun kirjoitan joulukortteja (äiti, yliopistohakemushan on aivan toissijainen jos on joulukortit tekemättä!!).

Luin muuten juuri äsken netistä, että Bublé oli käynyt joululahjaostoksilla Birminghamissa siinä samaisessa ostoskeskuksessa sinä samaisena päivänä, jolloin itsekin olin siellä. Oih ja voih, oisko ehkä pitänyt pitää silmät auki? Iltaa odotellessa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉