sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

ennen kuulin vain puhuttavan

Hupsis ja hei taas! Tarkoitus ei ollut jättää blogia tuuliajolle koko au pair -ajan lopulle, mutta niin siinä vain kävi. Asia toisensa jälkeen kasaantui - oli paljon ohjelmaa, hirveä kiire, sängyn pohjalle moneksi päiväksi kaatanut nielurisatulehdus, liikaa kuvia, inspiraation puute, lähdön lähestyminen... Tekosyitä, tekosyitä. Nyt olen kuitenkin täällä taas, ja inspiraatiota riittää taas hetkeksi. Materiaaliakin tosiaan on kertynyt.


Mitäköhän kaikkea viime postauksen jälkeen onkaan tapahtunut... Suurin ja merkittävin asia varmasti on se, että upea vuoteni (tai siis 15 kuukautta, jos tarkkoja ollaan!) au pairina on - kuten ensimmäisessä kappaleessa vähän vihjasin - nyt vihdoin tullut päätökseensä. Kamala lähtöpäivä koitti 25. kesäkuuta, kun aamulla puoli seitsemältä istuin kyynelten sumentamin silmin taksin penkille. Lähtöön liittyi ristiriitaisia tunteita aina lentolippujen ostamisesta (= lähdön virallistamisesta) siihen viimeiseen aamuun saakka. Useammat lähtemiseen liittyvät itkut tuli viimeisen kuukauden aikana itkettyä, mutta loppujen lopuksi olin jo aika valmis lähtemään. Eikä lähtö onneksi ole mitenkään lopullinen; palaanhan joka tapauksessa Britteihin opiskelemaan, ja pääsen siellä asustellessani edelleen näkemään (ex-)hostperhettäni.

Toisaalta lähteminen oli kamalinta ikinä, mutta toisaalta nyt oli hyvä aika lähteä. Viimeisenä iltana nyyhkyttäessäni sopersin hostäidilleni, että on surullista, miten en enää ikinä tule olemaan heidän au pairinsa. Hän vastasi minulle ihanasti, ettenhän minä muutenkaan ole ollut sitä heille enää kuukausiin - vaan nimenomaan perheenjäsen. ♥

Viimeisenä viikonloppunani Englannissa tehtiin erään ystäväni kanssa viikonloppureissu ihanaakin ihanampaan Pohjois-Walesiin. Ehdittiin kolmen päivän aikana nähdä kolme erilaista ja upeaa paikkaa: rannikkokaupunki Conwy, Betws-y-Coed -niminen kylä, joka toimii gatewayna Snowdonian satumaisen kauniiseen kansallispuistoon sekä lähempänä Walesin ja Englannin rajaa sijaitseva kaunis laaksokaupunki Llangollen. Ainakin tästä reissusta ajattelin kirjoittaa blogiin kolmiosaisen postaussarjan lukuisten kuvien kera. Kiinnostaisiko teitä myös jutut muista, kirjoittamatta jääneistä reissuista, kuten helmikuussa tehdystä päiväreissusta Bathiin tai Peak Districtin kansallispuiston rajamailla sijaitsevasta Matlock Bathista?


Blogissa on myös vallan jäänyt mainitsematta toukokuun lopun reissu Pariisin Disneylandiin, joka tehtiin hostperheeni kanssa. Disney-fanin unelma! Siitäkin jonkinlaista postausta tulossa, sen verran pelkästään julkaisua polttavasti odottavia kuvia koneelta löytyy.

Täällä Suomessa nyt reilun viikon ajan oleskelleena olen ehtinyt tekemään jo vaikka mitä. On juhlittu suvun kesken Pohjois-Savossa, tavattu kavereita, syöty jätskiä rannassa, riekuttu Kansanlähetyspäivillä Turussa, hoidettu alustavasti yliopistoasioita ja suunniteltu rippijuhlatarjoiluja. Suomessa on kiva olla. Ensi viikolla valloitetaan Himos ja elokuun alussa hostperheeni tulee tutustumaan Suomeen! Elämä on siis aika ihanaa. En aio ottaa blogista stressiä, mutta haluan kuitenkin saada reissupostauksia ja kenties vähän ajankohtaisempaakin materiaalia julkaistua. Voitte siis odottaa säännöllisen epäsäännöllistä pohtaustahtia - fiiliksen mukaan mennään, mutta lupaan, että muutakin materiaalia kuin tämä postaus on kesän aikana tulossa!


Toivottavasti siellä ruutujen takana vielä on porukkaa, vaikka hiljaisuus onkin ollut pitkä ja... noh, hiljainen. Mitä teille kuuluu? :)

2 kommenttia

  1. Ai kauhee, nyt sie oot mennyt. Eikä koskaan ehditty mihinkään muualle kuin silloin melkein vuosi sitten sinne Elyyn ja Buryyn. Huhhuh :O Mutta ehkä nähdään vielä. Ihanaati sanoi hostäitisi siulle, tuli itsellekin melkein tippa linssiin. Ja vähänkö hauskaa, että he tulevat käymään Suomessa! Ihanaa, että oot palannut blogin pariin. Kaikki reissupostaukset kiinnostavat! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tiiän, yhtäkkiä se lähtö oli vaan edessä! Aika meni ihan liian nopeasti... Ehkä nähdään, se ois oikeen mukavaa! Hyvä kuulla että kaikki reissupostaukset kiinnostaa :>

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉