lauantai 26. heinäkuuta 2014

bits and pieces of my home village

Oon ollut täällä tänään tasan neljä kuukautta, ellei lomia lasketa. Neljä kokonaista kuukautta! Mihin tää aika oikein menee... Kaikesta huolimatta vasta tällä viikolla tajusin, etten olekaan tuolla kylillä vielä kävellen käynyt kääntymässä. Eräänä aurinkoisena helleaamuna (joita on viime aikoina kyllä riittänyt!) vietyäni tytöt kouluun nappasin siis kameran kaulaan ja lähdin hieman kävelemään ja kuvailemaan.

Itse emme varsinaisesti asu tässä noin 3000 asukkaan kylässä vaan juuri sen ulkopuolella. Virallisesti ollaan kuitenkin osa tätä pikkupaikkaa. On muuten hassua, että meidän asuinalueella on todennäköisesti yhtä paljon asukkaita kuin itse kylässä.


Mitään ihmeellistä ei täältä meidän kylästä löydy. Kaksi kirkkoa (Norfolkissa on todella paljon vanhoja kivikirkkoja, ihan jokaisessa pikkupaikassa), jonkinlainen keilakerho ja samalla vapaa-ajanviettopaikka, lopettanut kyläkauppa, koulu... ja noh, paljon taloja. Kaikki ruokakaupat - joita on kolme ja jotka ovat todella pieniä - ovat ihme kyllä meidän puolella, eivät itse kylässä.

Kylän talot ovat hauska sekoitus niin vanhoja, kauniita ja hieman rapistuneita brittitaloja usein myös villiintyneine puutarhoineen kuin myös uusia (ja tylsiä!) tiilitaloja tarkoin aseteltuine kukkaistutuksineen ja pihalaattoineen. Oon ehdottomasti vanhojen talojen fani. Lisäpisteitä näille kauniille rakennuksille tuo myös vanha brittiläinen tapa nimetä talot! Muuttaisin ihan riemusta kiljuen sellaisiin söpöyksiin kuin Honeysuckle tai Hazelwood Cottage. Ihan sama miten paljon ikkunoista talvella vetää...

2 kommenttia

  1. Älyttömän kauniita ja idyllisiä maisemia, oikein tuntee miten sielu lepää noita kuvia katsellessa :D Vaikutus on varmasti melko lailla suurempi vielä samaiset näkymät omin silmin nähtynä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika idyllistä täällä kyllä on, toisaalta myös vähän tylsää kun ei oo oikeen mitään tässä kävelyetäisyydellä. Onneksi bussi lähimpään kaupunkiin ei kestä turhan kauan ja junallakin pääsee viikonloppuisin maaseudun rauhaa pakoon tarvittaessa :----D

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉