perjantai 4. heinäkuuta 2014

victoria & albert museum

Seuraava pääetappi Kensington Gardensin jälkeen oli Victoria & Albert -museo. Jonkun museon halusin Lontoon visiitilleni ehdottomasti mahduttaa, ja koska V & A sattui olemaan sopivasti sekä puiston että serkkuni majapaikan kulmilla, päädyin lopulta Museum of Londonin sijaan siihen. 

Viimeksi Victoria & Albert -museossa käydessäni - vuonna 2010! - osa museosta oli remontissa, ja mm. ihana muodin historia -osasto oli suljettu. Nyt pääsin vihdoin näkemään senkin. Näyttelyn yhteydessä olisi ollut myös erikoisnäyttely hääpuvuista, mutta siitä olisi pitänyt maksaa erikseen, joten jätin väliin.


Victoria & Albert -museo on mielestäni tutustumisen arvoinen jo ihan vain arkkitehtuurinsa takia. Museorakennus on hurjan kaunis ja mielenkiintoinen, ja tila on modernisoitu käytännölliseen museokäyttöön hyvin, rakennusta pilaamatta. Lasiset portaat, valaistus, pelkistetyt näyttelyhuoneet sitä vaativille näyttelyille - kaikki toimii. Vanha ja uusi on osattu yhdistää todella nätisti.

Omia ehdottomia lempparinäyttelyjäni ovat (missä museossa hyvänsä) sellaiset, joissa museohuone on ikään kuin sisustettu patsailla, tauluilla ja vanhoilla esineillä, eivät niinkään ne, joissa kaikki esineet ovat vitriinien takana. Niitä V&A:sta löytyy ilahduttavasti. Eiköhän ylistys nyt riitä, sanonpahan vain että yksi lempimuseoitani. Ei sillä, että hirveästi maailman eri museoita olisin kierrellyt, mutta kuitenkin...


Loppupäivä kuluikin sitten suomiseurassa! Parin tunnin museossa haahuilun jälkeen tapasin serkkuni Victorian ja Albertin ulkopuolella, josta suunnattiin Lontoon Cityyn etsimään ruokapaikkaa. Kyseiselle alueelle suunnattiin siksi, että molempien must see -listalta löytyi Leadenhall Market, kuuluisa vanha kauppa-alue, jossa on myös kuvattu ensimmäisen Harry Potter -elokuvan Viistokuja-kohtauksia! 

Leadenhall Market oli todella sympaattinen paikka, vaikkakin näin sunnuntaina kiinniollessaan vähän autio. Oikeastaan koko City oli aika tyhjänä, onhan siellä paljon toimistorakennuksia ja pilvenpiirtäjiä, jotka tietysti olivat sunnuntaina kiinni.

Kyseisen maamerkin jälkeen löydettiin Citystä kiva The Folly -niminen ruokapaikka, käveltiin Thamesin rantaa pitkin St. Paul's -katedraalille ja sitten olikin jo mun aika lähteä King's Crossin suuntaan odottelemaan junaa. Viikonloppu oli hurjan mukava, sain ehkä vähän lisävarmuutta yksin reissailemiseen ja oli ihana höpöttää finglishiä rakkaan ihmisen kanssa Lontoon vilinässä. Tulkaahan muutkin käymään! ;)

4 kommenttia

  1. Ah, ihania kuvia taas kerran. Mie nyt rekisteröidyin sinne au pair worldiin ja oon ihan innoissani, en malttais oottaa lähtöä :-D miula oiskin toivepostaus, kertositko, miten monen perheen kanssa juttelit, miten päätitte tehdä yhteistyötä tän perheen kanssa ja pitikö tehdä jotain kirjallisia sopimuksia esim.työsopimus?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Joo, voisinkin tuosta erillisen postauksen tehdä, mutta näin lyhyesti kiteytettynä juttelin vain yhden perheen kanssa Skypessä mutta jonkin verran viestittelyä oli muidenkin kanssa ja tehtiin kyllä työsopimus - se kannattaa kuulemma tehdä ihan omaksi turvaksi. Tuota toista kysymystä en ihan tajunnut, voitko avata vähän lisää? :D

      Poista
    2. Kiitos näistä ja tarkotin, että jos useamman kanssa oisitte enemmän nutellu ni miten "valitsitte toisenne" esim et oliko niillä monta ehdokasta tai siulla monta kiinnostavaa perhettä. Mie muuten sain just tänään vahvistuksen perheestä! Sen takia just kyselin ku yritin selvittää miun mahdollisuuksia päästä just tähän perheeseen :-D

      Poista
    3. Aa joo! Muutama ehdokas mun perheellä oli mutta jo Skype-keskustelussa hostäiti sanoi, että tunnun kaikista kivoimmalta. Ja mulla ei oikeestaan ehdokkaita tossa vaiheessa ollut, pari sellasta joiden kanssa oisin ehkä jutellut enemmänkin jos vastaus ois ollu ei.

      Oi että vähän siistiä! Ois kiva tavata sit täällä Briteissä joskus :)

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉