torstai 12. maaliskuuta 2015

arthur's seat


Edinburghin reissua etukäteen suunnitellessa päätin, että haluan ehdottomasti kiivetä Holyrood-puistossa sijaitsevien mäkien korkeimmalle huipulle, Arthur's Seatille. Koska lauantaina oli upean aurinkoinen, sääennuste lupasi muille päiville epävakaista ja kaverillani oli myös samat suunnitelmat mielessä, käytettiin siis lauantaista pari tuntia mäennyppylän valloittamiseen. Eikun eväät Sainsbury'sta mukaan ja menoksi!

Mielikuvissani Arthur's Seatin 250 metriä (vrt. Snowdon, 1085 m) tuntuivat paljon matalammalta mitä se oikeasti oli kun sitä Calton Hilliltä katseli - oho, aika korkea! Varsin helppokulkuinen tie huipulle kuitenkin oli, vaikkei mitään kunnon polkuja aina seurattukaan. Aikaa koko reissuun meni vain pari tuntia.

Mun kunto on tässä sen verran huonontunut, että aika lailla kyllä läähätin kun huipulle päästiin. Mutta olipas kiva seistä siellä ja mutustella muffineja! Vaeltelua olisin halunnut Edinburghissa tehdä enemmänkin, esimerkiksi Pentland Hillseillä, mutta matkalaukun rajoitettu vaate- ja varustetila sekä vain kolmen päivän visiitti pakottivat jättämään tämän seuraavalle reissulle. Ja olihan pelkästään Arthur's Seat aika kiva kokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉