maanantai 23. maaliskuuta 2015

edinburghin lumoa, osa 3

Tämä postaus piti julkaista jo viime viikolla, mutta jäinkin sitten kotiin sairaiden lasten kanssa useammin kuin kerran eikä sitten bloggailuun ollutkaan aikaa. Tässä se nyt kuitenkin on - viimeinen osa helmikuun Edinburghin reissusta!

Viimeisenä päivänä (23.3) alkoi tuntua siltä, että Edinburgh nähtävyyksineen alkoi olla jo aika hyvin hallussa. Suunnitelmana oli lähinnä pyöriä samoissa paikoissa ja kenties käydä katsomassa pari näkemättä jäänyttä juttua. Sunnuntai-iltana sain tietää, että majapaikkani sijaitsi aivan linnan, Craigmillar Castlen, lähellä, joten kävin heti maanantaiaamusta siellä pyörähtämässä. Linna oli ihan jees - nyt kun niitä on tullut nähtyä vähän useampia, niin osaa jo sanoa mikä on hyvä ja mikä ei. :-D


Linnanraunoiden jälkeen suunta oli keskustaan ja Stockbridgen kaupunginosaan, jossa pyörin ympäriinsä ja löysin mm. söpön vintage-liikkeen, jonka omistava nainen kertoi Benedict Cumberbatchin anopin ostaneen mekkonsa tyttärensä ja Benedictin häihin. Stockbridgestä otin bussin Edinburghin satama-alueelle Leithiin, jonka hostäitini isä kertoi olevan mielenkiintoinen paikka. Sielläkin aikani kuljeksin, kunnes päätin lähteä takaisin keskustaan.

Edinburghissa ollessani en oikeastaan käynyt museoissa (mitä nyt Scottish National Galleryssä nopeasti pyörähdin ja totesin että ei), mutta yksi kiinnostava paikka listalta löytyi: Museum of Childhood. Museo löytyi aivan Royal Milen varrelta, eikä ollut kovin iso, mutta sitäkin mielenkiintoisempi. (Nuo ensimmäisessä kuvassa näkyvät kolikkopelit muuten toimivat edelleen!! Olisinpa tiennyt tämän paikan päällä...)


Loppuiltapäivä kului jo varsin tutuksi tulleissa maisemissa. Ihastelin kaupungin upeaa arkkitehtuuria ja imin itseeni sen tunnelmaa. Kaikkea ei tietenkään tullut nähtyä, esimerkiksi Holyrood Palace ja Underground tour jäivät kokonaan kokomatta, samoin vaeltamista olisi kiva ollut päästä harrastamaaan enemmänkin. Ehdin kuitenkin nähdä kolmessa päivässä aivan hullun paljon! Ja pitäähän sitä jotain säästää seuraavallekin reissulle... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉