keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

edinburghin lumoa, osa 2

Lisää juttua Edinburghista! Sunnuntaina (22.2) tutustuin tosiaan Edinburghin linnaan, jonka lisäksi ehdin tehdä toki muutakin. Olin edellisenä päivänä bongannut The Elephant House -kahvilasta ilmoituksen ilmaisesta (tippeihin perustuvasta) Harry Potter -kierroksesta. Itse en tiennyt Edinburghin Potter-paikoista muuta kuin ne kaksi kahvilaa, joissa J. K. Rowling vietti aikaa kirjoittamassa, joten osallistuin kierrokselle uteliain mielin.

Kierros alkoi Greyfriars Bobbyn patsaan luota. Meillä oli pieniä vaikeuksia saada minimiryhmää (6 hlöä) kasaan, mutta viimeisillä minuuteilla saatiin onneksi täydennystä ja kierros voitiin toteuttaa. Pieni ryhmä oli oikeastaan todella mukava, oppaalla oli enemmän aikaa yksilökysymyksille matkan varrella. Joskus kierroksella kun on kuulemma ollut viisikymmentäkin henkeä!


Ensimmäinen stoppi oli Greyfriarsin hautausmaa, josta löytyy mm. "Voldemortin" eli Thomas Riddell -nimisen miehen sekä hänen poikansa (Tom Riddell Jr.) hauta. Ihan selkeä yhteys mun mielestä havaittavissa! Hautausmaan porttien takana kohosi George Heriot's School, 1600-luvulla perustettu yksityiskoulu, jonka uskotaan olleen inspiraatio Tylypahkalle. Koulun oppilaat kuuluvat neljään "tupaan" (jotka ovat Lauriston, Greyfriars, Raeburn ja Castle). Sattumaa...? Muitakin kohteita kierroksella oli, mm. kahvilat, joissa Rowling on tiettävästi kirjoittanut sekä "the one and only" Viistokuja eli Victoria Street.

Mulla oli kieltämättä omat epäilykseni kierroksesta, mutta se ylitti kyllä kaikki odotukset. Todella hauska ja mielenkiintoinen kävelyreissu, ja opas oli kyllä tippinsä ansainnut. Jos Potter-faneja on Edinburghiin suuntaamassa, niin suosittelen lämpimästi!


The Potter Trailin jälkeen haahuilin tieni takaisin Royal Milelle, jota pitkin kävelin aina Holyrood-puistolle. Koska ilma oli sateisen päivän jälkeen kirkastunut, ajattelin katsoa jotain auringonlaskun tapaista Calton Hilliltä. Siitä tuli kyllä ihan lempipaikkani koko kaupungissa! Sitten olikin päivä taas pulkassa ja oli aika suunnata illalliselle.

Kolmas ja viimeinen osa vielä tulossa, ja sitten voidaan siirtyä muihin reissuihin!

2 kommenttia

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉