torstai 26. maaliskuuta 2015

chepstow

Walesin reissun toinen päivä valkeni Chepstow'ssa, aivan Walesin ja Englannin rajalla. Meillä ei ollut juuri muuta käsitystä paikasta kuin se, että siellä oli keskiaikainen linna, ja tuntui hauskalta idealta lähteä johonkin tuntemattomaan pikkukaupunkiin. Cardiffissa ei mielestäni olisikaan viihtynyt päiväreissua pidempään, parhaat puolet tuli nähtyä.

Pikkupaikan etuna oli toki myös halvempi majoitus. Meillä oli kolmen hengen hotellihuone, josta hintaa tuli yhdelle henkilölle vain kolmekymmentä puntaa, ei paha siis! Oli oikein suloinen ja cozy paikka, vaikka aamupalasta pitikin maksaa ekstraa jos sen olisi halunnut (ei haluttu, vaan ostettiin Tescosta ilta- sekä aamupalat).


Kun reissukumppanit olivat saaneet päivän käyntiin kahvilla, lähdettiin vaeltelemaan kohti Chepstow Castlea. Oli sunnuntaiaamu ennen kymmentä ja kaupunki oli hiljainen. Saatiin siis rauhassa ihastella nättejä taloja, ottaa kuvia hauskoista kymrinkielisistä kylteistä ja oltiinpa suurimman osan ajasta linnassakin ainoat vieraat.

Chepstow'n linna oli hieno - ja iso! Wikipedian mukaan linna on vanhin myöhäis-roomalaisaikainen (post-Roman?) kivilinnoitus Britanniassa, ja sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1067. Siihen tehtiin myöhemmillä vuosisadoilla paljon laajennuksia, ja rauniot tuntuivatkin ihan loputtoman pituisilta. Sisätiloja vaikutti olleen todella paljon - tai ehkä rauniot ovat vain hyvin säilyneet.


Linnalta jatkettiin matkaa joenvarteen. Käveltiin siltaa pitkin joen toiselle puolelle, ja oltiinkin yhtäkkiä Englannissa! Sillan kohdalla meni siis Englannin ja Walesin raja. Tiesin, että ollaan lähellä rajaa, mutta että ihan näin lähellä! Ollaan monta kertaa ajeltu rajan yli hostperheen kanssa matkalla Walesiin, mutta olihan se siistiä päästä kävelemään sen yli ja ottamaan kuvan. Taas yksi lifegoals archieved. ;)


Chepstow oli aika pieni paikka, joten muutamaa tuntia kauempaa ei sieltä löytynyt viihdykettä, vaikka se nätti olikin. Oikein idyllinen pikkukaupunki, ja Brittejä ympäriinsä reissaillessa onkin kiva päästä näkemään myös niitä pikkupaikkoja ja aitoa elämää. Käytiin ostamassa lounas mistäs muualtakaan kuin Tescosta ja otettiin juna Gloucesteriin yhden jälkeen, jossa (etukäteen suunnittelematta) päätettiin pysähtyä pariksi tunniksi ja jatkettiin sitten matkaa kotiin. Kahden päivän reissu tuntui yllättävän virkistävältä, ja samalla ehdittiin nähdä monta paikkaa! Illalla kyllä väsytti...

Ps. Mulla ja Englannilla on tänään vuosipäivä. ♥ VUOSIPÄIVÄ!!!

4 kommenttia

  1. Ihania värikkäitä taloja tuolla! :3 ja hyvää vuosipäivää :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ristin sen Chepstown Notting Hilliksi! :D Kiitos <3

      Poista
  2. voi vitsi oon seurannu sun reissua jo vuoden =)) mie aattelin ite lähtee uudestaan kun jäi oma reissu puolitiehen :/ parempi onni seuraavalla kertaa ehkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, toivottavasti löytyis hyvä perhe!! :)

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉