lauantai 28. maaliskuuta 2015

harryn jalanjäljillä: gloucester cathedral


Matkatessamme takaisin kotiin Walesin reissultamme vaihdoimme junaa Gloucesterissa, jossa meillä oli jopa kaksi tuntia vaihtoaikaa, lähdimme nimittäin hieman aikaisemmin mitä alunperin oli tarkoitus. Päätimme siis odotellessamme seikkailla hieman Gloucesterissa! Kaupunki itsessään ei hirveästi kiinnosta eikä se erityisen kaunis tai mielenkiintoinen paikka ollutkaan (eli ei oman päiväreissunsa arvoinen), mutta sieltä löytyy katedraali, jossa on kuvattu kohtauksia Harry Potter ja Salaisuuksien kammio -elokuvaan! Joten kun kerran kotimatkan varrella sattui olemaan, niin käytiin tietysti tsekkaamassa paikka...

Katedraalin cloisters-osuus (tälle ei taida olla hyvää suomennosta koska Suomessa ei sellaisia oikeastaan ole... Sellaiset ulkokäytävät, joissa kuitenkin on katto ja ikkunat) tosiaan huokui Potter-tunnelmaa! Katto oli aivan upea.

Katedraalilta suunnattiin Gloucesterin satama-alueelle, ja sieltä vielä hetkeksi köllöttelemään puistoon auringonpaisteeseen, ennen kuin oli aika nousta taas junaan ja jatkaa kotimatkaa. On siistiä tikata taas yksi raksi ruutuun niin Britannian kaupungeista kuin Pottereiden kuvauspaikoistakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉