tiistai 23. syyskuuta 2014

castle rising castle


Taannoin käytiin vierailulla linnassa, joka ei sijaitse kovinkaan kaukana meistä. Englannissa linnoja todellakin riittää: niitä löytyy useita satoja (muistaakseni jostain ohjelmasta opin, että noin 800?), ja Walesin ja Skotlannin puolelta löytyy varmaan vastaavat määrät lisää. Norfolkistakin siis löytyy useampi kuin yksi tai kaksi linnaa. Tässä kuitenkin Castle Rising -nimisen kylän ylpeys.

Vähän vaatimattomamman näköinen kuin esimerkiksi Caernarfon tai Conwy, mutta ihan kiva silti! Vaikka linna oli jonkin verran raunioitunut sekä sisältä, että ulkoa, ne kunnon huoneet, jotka vielä olivat säilyneet, tuntuivat varsin kodikkailta. Castle Rising on tavallaan se "ydinosa", mikä noissa kahdessa ylempänä mainitussa linnassa puolestaan on tornien ja ulko-osan sijaan enemmän raunioitunut.

Pohjois-Walesin reissulla tosiaan innostuin vähän näistä linnoista, kuten ehkä olette huomanneet... Osaan heti nimetä ainakin viisi, joissa haluan käydä. Jos googlaisin, löytäisin varmaan viisisataa lisää. Mun linnafriikki hostisä on varmasti ylpeä. ;-D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉