maanantai 8. syyskuuta 2014

me muutetaan!

Yksi juttu, mistä en oo blogin puolella vielä ehtinyt kertoa, on se, että me muutetaan! Voi kyllä. Pois täältä pannukakkulandiasta keskellä ei-mitään Britannian toiseksi suurimman kaupungin, Birminghamin pohjoispuolelle - vain kahden mailin päähän eräästä reilun 32 000 asukkaan kaupungista. Sivilisaation pariin siis!

Me ollaan tän muuton kanssa vekslattu vähän eestaas, ensin piti muuttaa Lincolnshireen tammikuun aikana, sitten lokakuussa ja nyt saatiinkin siirto tuonne Staffordshireen. Nyt tämän pitäisi kuitenkin olla ihan virallista ja lopullista, kun asuntokin on meille jo osoitettu. Muuttopäivä on 17.11. ( - tai silloin ainakin alkaa tavaroiden roudaus.)


On tosi kiva päästä näkemään uutta aluetta, varsinkin vähän isomman kaupungin läheisyydessä. Birmingham tulee olemaan noin 40 minuutin junamatkan päässä, ja sieltä meneekin sitten junia oikeastaan kaikkialle. Sijainti melko keskellä Englantia (eikä turhan kaukana Walesin rajalta!) on varsin otollinen: tunnin tai parin junamatkan säteellä on huomattava määrä mielenkiintoisia kaupunkeja, joissa ehdottomasti haluan vierailla - Manchester, Liverpool, Gloucester, Bristol, Bath, Cardiff...

Oon liittynyt jo pariin Facebook-ryhmään ja tuun toivottavasti tapaamaan kivoja tyyppejä lähialueelta, kulkuyhteydet kun tulevat tulevalla asuinalueella olemaan paremmat. Lisäksi yksi ihana suomalainen tyty on jo ilmoittautunut reissuseuraksi. :)


Ennen muuttoa täytyy vielä tehdä listaa siitä, missä paikoissa tällä reunalla Englantia haluan käydä. Norwichissa ois kiva käydä vielä kerran ennen muuttoa pyörähtämässä, siellä on varmasti paljon, mitä en ole vielä nähnyt. Great Yarmouth -niminen rantakaupunki on ollut mun 'ehkä'-listalla ihan alusta asti, ja sinne pääsenkin käymään vielä viimeisenä viikonloppuna ennen muuttoa. Cambridgessä nyt totta kai pitää vielä käydä, vaikka Birminghamistakin kyllä pääsee jos tulee pakottava tarve. Ipswich ja Colcester on sellasia paikkoja, jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta, mutta reissailisin mieluiten jonkun kanssa. Samoin Peterboroughun haluaisin - voisin samalla tavata sen yhden suomalaisen au pairin. Hirveän monta viikonloppua tässä ei kuitekaan ole jäljellä: kaksi menee Espanjassa ja marraskuu on kokonaan buukattu eri juttuihin!

Oon ihan iloinen, että saan heittää heipat Norfolkille. Oon viihtynyt täällä todella hyvin ja nähnyt paljon kivoja paikkoja, mutta nyt viiden kuukauden jälkeen alkaa jotenkin tympiä. Tai ehkä se on vaan tämä meidän alue... tai se, että tiedän uudessa paikassa olevan paljon enemmän tekemistä ja tutkittavaa, niin tää ei tunnu enää yhtä hyvältä.

Odotan kovasti uusia kuvioita ja uutta asuinaluetta, uusia valloittamista odottavia paikkoja. Onneksi saan kuitenkin edelleen asua tämän saman, ihanan hostperheen kanssa. En vaihtaisi pois mistään hinnasta. :)

6 kommenttia

  1. Wau, uusia kuvioita todellakin! Olen kuulevinani riemunkiljahduksia, niiiiin paljon valloitettavaa ja koettavaa siellä! Kaikkea hyvää♥

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi miten kiva juttu! :) Birminghamista menee myös kätsysti Megabus toisiin kaupunkeihin, se on paljon halvempi ku juna (yleensä). Esim. Birmingham-Manchester oli muistaakseni jotain 4-5 puntaa? :D

    Jos taas tykkäät junalla kulkea, niin kannattaa hankkia Railcard - se maksaa 30 puntaa, mutta yleensä sillä säästää vähintään noin kolmanneksen junalippujen hinnasta :) Eli jos paljon reissaa niin sillä säästää sit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Railcard-hakemuksen olen itse asiassa jo täyttänyt, vielä kun jaksaisi viedä sen sinne juna-asemalle... :-D Ois varmaan kannattanut tehdä se jo aikaisemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

      Poista
  3. Colchesteriin kantsi ehdottomasti tulla! Oon ite täällä au pairina :)

    VastaaPoista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉