perjantai 5. syyskuuta 2014

conwy castle

 

Nyt kun tässä on pari postausta ollut Wales-juttujen välissä, niin kehtaa taas julkaista yhden linnakertomuksen lisää... Keskiviikkona, toiseksi viimeisenä päivänä jonka vietimme pohjoisessa, oli tarkoitus mennä uimaan, mutta ajettuamme ensin reilun tunnin vesipuistoon, saimme tietää että kyseinen paikka oli sulkenut aikansa jo kaksi vuotta sitten. Tämä reissun viimeinen linna osuikin reitillemme oikeastaan sattumalta: vesipuistopettymyksen jälkeen piti keksiä nopeasti uusi suunnitelma, ja lähellä sattui sijaitsemaan Conwy, kaupunki hienon vanhan linnan kera!

Käytiin ensin lounaalla ja lähdettiin sitten valloittamaan itse linnaa.


Kuten Caernarfon ja Beaumaris, myös Conwy Castle sattuu olemaan kuningas Edward I:n rakennuttama, ja oli keskiajalla yksi kuninkaan tärkeimpiä Walesin linnoituksia. Linnan lisäksi kaupungista löytyy sitä ympäröivä keskiaikainen muuri, jota pitkin pääsee kävelemään. Muuri on todella hyvin säilynyt, ja ympäröi edelleen melkein koko kaupungin!


Conwyn linna saattaa olla näistä kolmesta Pohjois-Walesissa nähdyistä linnoista lempparini. Jotenkin se vaan kokonaisuudessaan vetosi eniten. Henkeäsalpaavilla maisemilla saattaa olla osansa asiassa... Maailma on kyllä niin kaunis. ♥ 

Linnajutut ovat nyt vähäksi aikaa tässä, mutta viimeinen ja paras osa Pohjois-Walesista on vielä jakamatta, joten pysykäähän kuulolla!

2 kommenttia

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉