tiistai 16. syyskuuta 2014

seikkailulla bury st edmundsissa

Onpas taas vaihteeksi toiminnan täytteinen viikonloppu takana - ja kiireinen viikko tiedossa! Lauantaille olin sopinut tapaamisen ihanan Essin kanssa, joka on vasta saapunut tänne Britteihin ja asustelee Lontoon lähellä. Pitkän sähläämisen jälkeen päätettiin viime tipassa perjantai-iltana tehdä lauantaina päiväreissu kahteen pikkukaupunkiin täällä enemmän mun puolella saarivaltiota, Elyyn ja Bury St Edmundsiin.

Elyssä oon käväissyt aikaisemminkin, ja tosi kiva kaupunki se kyllä onkin. Vaikuttava katedraali, kaunis jokimaisema veneineen ja varsin sympaattisen oloinen keskusta. Kierreltiin Elyssä jonkin verran mullekin uusia kulmia ja käytiin lounaalla. Puoli kolmelta hypättiin Bury St Edmundsiin vievään junaan. Vinkin tähän kyseiseen kaupunkiin sain hostäidiltä, kun kyselin, onko täällä vielä uusia näkemisen arvoisia paikkoja ennen kuin jätetään Norfolkin pölyt marraskuussa lopullisesti taaksemme.


Jos Ely oli kiva, niin Bury St Edmunds osoittautuikin sitten ihan nappivalinnaksi. Mikä ihana pikkukaupunki! Enemmän kuin ihana! Mielestäni hieman eläväisempi kuin Ely, muttei kuitenkaan tunkua täynnä. Mulle tuli Burysta mieleen minikokoinen Cambridge, tosin ilman yliopistoja ja niitä turistilaumoja. Taidettiin olla paikan ainoat kamera kädessä -ihmettelijät.

Burysta löytyi paljon suloisia, itsenäisiä pikkuputiikkeja ja ketjuistakin oikeastaan vain ne kivoimmat. Ne pikkukaupat oli täynnä ihanaa tavaraa ja myyjätkin olivat supermukavia ja kyselivät, että ollaanko lomalla kun suomea totta kai kovaan ääneen sopotettiin. Englannin arkipäiväinen keskustelukulttuuri on niin mukava. :)


Bury St Edmunds oli täynnä aivan ihanaa englantilaista arkkitehtuuria. Vähän vinksin vonksin olevia taloja, värikkäitä ovia, muratin peittämiä julkisivuja... Todella kaunista. Kaunis oli myös keskustan tuntumassa ja entisen luostarin aluella sijainnut iso puisto. Luostarista itsestään on nykyään jäljellä vain rauniot, mutta sisäänkäynnin virkaa toimittava massiivinen portti muureineen on vielä pystyssä.

Bury nousi mun listalla uudeksi lempipaikaksi Norfolkin ja Suffolkin alueella! Sinne haluaisin päästä vielä uudemman kerran kiertelemään ennen muuttoa, ja jäi muuten yhdet lasinaluset aika pahasti kaivelemaan... Kiitos vielä reissuseuralaiselle, oli hauskaa! Uusia seikkailuja odotellessa. :)

2 kommenttia

  1. Hahaha ne lasinaluset :'---D voi ei! Oli ihan loistoreissu, kiitos siulle myös :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vasta lauantai-iltana paluujunassa aloin ymmärtää, miten tarpeellisia lasinaluset oikeastaan ovatkaan! Tarviin ainakin neljä kappaletta... :D Seuraavaa reissua odotellessa!

      Poista

piristä päivääni kommentilla! ♥ ✉